Collectieve intelligentie en een eigen academie

14 april 2024
Paulien Reitsma-Fens | Eigenaar Menskant

Wat maakt de collectieve intelligentie van je organisatie interessant? Binnen je organisatie beschik je over individuen met specifieke expertise waar je organisatie op bouwt. Dit kan variëren van doorgewinterde medewerkers met een schat aan interne kennis tot medewerkers die uitblinken in een bepaald vakgebied. Een effectieve manieren om deze collectieve intelligentie te benutten, is door middel van een bedrijfsacademie. Op dit moment bouwen we een dergelijke academy voor een van onze klanten. Dit doen we met behulp van het platform Zensai.

De doelen van deze academie zijn onder andere:
het delen van de individuele expertise binnen de organisatie;
het vaststellen van uniforme werkwijzen, met ISO-processen als leidraad;
een gestructureerd inwerkplan zodat nieuwe medewerkers goed kunnen landen en ze direct de belangrijkste informatie zich eigen kunnen maken.

Langzaam maar zeker wordt de academie gevuld met trainingen. Trainingen gericht op bijvoorbeeld veiligheid en vakinhoudelijke modules. Online zelfstudie, klassikaal, of extern. Alle leervormen komen aan bod.

Ben je nieuwsgierig hoe je de collectieve intelligentie binnen jouw organisatie optimaal kunt benutten? Of wil je jouw ervaringen met ons delen? We komen graag met je in contact.

Over de auteur

Paulien Reitsma-Fens
Eigenaar Menskant

Paulien heeft Menskant opgericht in december 2021. Paulien heeft een integrale kijk op organisatieprocessen en zet haar talent graag in om organisaties krachtiger én uiteindelijk de wereld een beetje mooier te maken.

Kennismaken?

Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken.