ILS certificering: de kracht van leiderschap

30 januari 2023
Paulien Reitsma-Fens | Eigenaar Menskant

De dynamiek in de wereld vraagt veel van de organisatie. Zij moet wendbaar zijn, innovatieve oplossingen bedenken en beschikken over proactieve teams. Dit alles vraagt om het juiste leiderschap.

Als we kijken naar de definitie van leiderschap geeft de Van Dale aan: ‘het leiderschap op zich nemen’. Vanuit onze ervaring zien we dat hier zo veel meer achter schuilt. Leiderschap is het vermogen om de ander te betrekken in het proces van doelrealisatie. Het is een innerlijk proces wat zich sociaal manifesteert. Dit sociale aspect wordt door velen onderschat. De leider heeft grote invloed op het gedrag van de groep en op de ontwikkeling van het team. Evenals de ontwikkeling en het succes van de organisatie.

Menskant is gecertificeerd voor de Impeccable Leaderschip (ILS) methode. Vanuit dit gedachtengoed helpen wij leiders inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en leiderschapsstijl en de invloed die zij daarmee hebben op het team. ILS biedt ons een kader om effectieve interventies op gebied van leiderschapsontwikkeling in te zetten, zodat gewerkt wordt aan krachtige teams en doelrealisatie.

Over de auteur

Paulien Reitsma-Fens
Eigenaar Menskant

Paulien heeft Menskant opgericht in december 2021. Paulien heeft een integrale kijk op organisatieprocessen en zet haar talent graag in om organisaties krachtiger én uiteindelijk de wereld een beetje mooier te maken.

Kennismaken?

Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken.