TMA certificering; werken vanuit talenten

1 juni 2023
Paulien Reitsma-Fens | Eigenaar Menskant

Menskant is gecertificeerd in TMA. TMA staat voor Talent Motivatie Analyse. Met deze tool ontdekken we de talenten die van nature bij het individu past. De medewerker krijgt betere zelfinzichten en ontdekt hoe diegene deze talenten verder kan ontwikkelen. Het brengt in kaart wat de medewerker wil en kan.

Daartegenover verwacht de organisaties ‘iets’ van haar medewerkers om haar organisatiedoelen te realiseren. Met TMA kunnen we concretiseren wat de organisatie van haar medewerker verwacht door middel van competenties. We verhelderen wat de medewerker mag doen.

Een unieke eigenschap van TMA is de samenhang tussen de talenten van een persoon en de ontwikkelbaarheid van de competentie; een samenhang tussen het willen, kunnen en mogen. Daarmee kunnen we het strategische talentmanagement van de organisatie (het ‘mogen’) verbinden met het persoonlijke talent ontwikkeling van de medewerker (het ‘willen’ en ‘kunnen’). We zijn er sterk van overtuigt dat als deze punten samenkomen, de mensen binnen jouw organisatie met meer energie en plezier werken en daardoor succesvoller zijn.

Menskant zet de TMA in bij zowel organisatievraagstukken, HR vraagstukken, als individuele vraagstukken.

Over de auteur

Paulien Reitsma-Fens
Eigenaar Menskant

Paulien heeft Menskant opgericht in december 2021. Paulien heeft een integrale kijk op organisatieprocessen en zet haar talent graag in om organisaties krachtiger én uiteindelijk de wereld een beetje mooier te maken.

Kennismaken?

Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken.